Tuina - heaven-earth sep.18

Heaven & Earth
Connect your Body
Praktijk Complementaire Natuurgeneeswijze
Logo Heaven&Earth - Connect your Body
Gezondheid - Harmonie - Welzijn
Gezondheid - Harmonie - Welzijn
Ga naar de inhoud

Tuina

Massage Technieken
 
Tuina is een component in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), en staat naast de Acupunctuur, de Chinese kruiden en Taichi - Qigong.
 
 
De Tuina is een manuele behandelwijze welke zijn oorsprong vindt in China en reeds 4000 jaar wordt beoefend.
 
 
Het gebruik van Tuina is gebaseerd op de basistheorie van de TCG. De indicaties zijn hoofdzakelijk orthopedische (spier-, bot- en gewrichtsklachten).
 
Tuina bestaat grotendeels uit Chinese medische massage, gewrichtsmanipulaties en oefeningen. Door deze technieken worden obstructies in de meridianen verdreven, de Qi - en bloed (Xue) -circulatie bevorderd, dislocaties van de gewrichten gereduceerd, de "soft tissues" (weke delen) geheeld, het zenuwstelsel gereguleerd en de gewrichtsmobiliteit verbeterd
tuina druk onderrug
nek tuina

Bij Tuina wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, betreft een geheel van manuele technieken, het masseren van bepaalde lichaamszones of spieren, acupunctuurpunten en triggerpunten, mobilisaties, manipulaties en tracties van wervelkolom en gewrichten.

 
Waardoor de Qi-stroom (lichaamseigen energie) vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. Volgens de Chinese geneeskunde wordt ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid en blokkades in de Qi-stroom. Als deze worden gereduceerd voel je meer ontspannen en vol levenskracht.
 
 
Tevens vinden aanverwante technieken zoals het uitwendig toedienen van kruiden(olie), cups, naaldhamertje en het verbranden van moxa hun plaats binnen de tuina.

De technieken worden op het lichaamsoppervlak toegepast (= externe therapie) zowel voor preventie en als behandeling van aandoeningen.

Wij vertalen tuina meestal door "Chinese massage en manuele therapie",en betekent leterlijk druk en wrijf.

 
Te behandelen klachten: spanningshoofdpijn, migraine, stress, stijve nek, trapeziussyndroom, artrose, artritis, lage rugpijn, lumbago, hernia, ischias.PSH, frozen shoulder, tennis- elleboog, golfelleboog, Fibromyalgie, CVS, chronische pijn, pijnklachten,...


tuina rol
tuina rou buik

TuiNa is niet te vergelijken met Westerse massages, die meestal zijn gericht op het specifiek behandelen van spieren en spiergroepen. TuiNa kan worden gebruikt voor ontspanning, maar tevens voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan medische klachten. Daarom wordt TuiNa ook wel omschreven als Chinese Medische Massage.
Net als andere vormen van TCM gaat het er bij Tuina om je lichaam uitgebalanceerde de vrije stroom van Qi, te herstellen. Waardoor het lichaam de kans krijgt zichzelf te helen.
logo gezondheidsbegeleiders
lid van de gezondheidsbegeleiders
Copyright All Righte Reserverd: Heaven-Earth - Patrick Laceur Last update 01-09-2018 BE 0784178682
Terug naar de inhoud