Cupping - Moxa - Guasha - Heaven&Earth

Logo

Connect your Body - Heaven&Earth

Tel.: 013 - 325810
Ga naar de inhoud

Cupping - Moxa - Guasha

cupping

Cupping

Cupping ook wel Vacussage genoemd is een zeer diepgaande techniek om stagnatie pijn en energieverstoringen te behandelen. Hierbij worden één of meerdere cups op het lichaam aan gebracht en luchtledig gemaakt.
Hier door worden toxines (afvalstoffen) vanuit het diepere weefsel naar de huidoppervlakte gebracht waardoor er een betere doorbloeding ontstaat.
Door de vacuümkracht kunnen er huidverkleuringen ontstaan in de vorm van rode – paarse vlekken. Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen verdwijnen, en verbetering optreden.

Cupping massage is een variant, na het eerst aan brengen van massageolie worden de cups over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaande werking heeft op het bindweefsel en de spieren.
Tevens kunt u door middel van cupping uw afweersysteem verbeteren. Neem gerust contact op met Heaven-Earth - Connect your Body wanneer u hier vragen over heeft. Al vele klanten in onder meer Diest, Halen en Scherpenheuvel  en om streken gingen u voor.
 Indicaties:                                                                                   
 
Bij allerhande spierklachten, stagnaties
- hoofdpijn en migraine
- schouder - nek - rugklachten
- frozen shoulder
- stress gerelateerde spierspanning klachten
- sportblessure
- verkoudheid - beginnende griep
- chronische hoest
 
Contra indicaties:
- zwangerschap
- tumoren
- carcinomen


Moxatherapie          

Ben je op zoek naar een natuurlijke manier om stagnatie, pijn en energieverstoringen te behandelen? Bij ConnectyourBody - Heaven&Earth bieden we de perfecte oplossing: moxa. Moxeren is een eeuwenoude techniek waarbij meridiaan- of energiepunten worden verwarmd. Deze methode stimuleert de doorbloeding en helpt om de energie in je lichaam weer in balans te brengen. Ontdek de helende kracht van moxa en ervaar zelf hoe het je welzijn kan verbeteren.
Kom langs bij Heaven&Earth en laat onze ervaren therapeuten je begeleiden op je reis naar een gezonder en gelukkiger leven.

Moxatherapie of Moxibustion  een Oosterse therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van de Moxa of bijvoet kruid. (Artemesia vulgaris )
De Moxa sigaar verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Chi (levensenergie) te stimuleren.
De moxalamp is een modernere versie infrarood straling die dieper in werkt dan de gewone infrarood lamp.


                                     
.
Moxeren is het verwarmen van meridiaan- of energiepunten door middel van een smeulende moxastaaf die boven de te behandelen punten gehouden wordt, zonder de huid te raken. Heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft
Zo kan een koude, slappe zone (yin) gestimuleerd en opgewarmd (yang) worden en kan de Qi beter doorstromen.

Moxatherapie geeft goede resultaten op sportblessures, versnelt het herstel van botfracturen, maar kan ook ingezet worden bij slapeloosheid (moeilijk inslapen of vaak wakker worden), stramme spieren, vermoeidheid, koude en slapte, gebrek aan energie, bij chronische pijnen, maag/darmklachten, Pms, seksuele problemen, littekens, koude voeten/handen, koude vochtige weersomstandigheden... of gewoon puur ter ontspanning.
Bijkomend is moxatherapie één van de enige therapievormen die een aangetoond positief effect heeft op het uitlokken van een natuurlijk omkeren van een foetus in stuitlig.                     

Contra-indicaties:                                                                                        
    - koorts
    - hartklachten, hoge hartslag                       
    - hoge bloeddruk
    - extreme vermoeidheid
    - hevige honger
    - zwangerschap
    - alcoholconsumptie
    - ontsteking                                                                 

                         
               
Ontdek de Kracht van GuaSha: Verlicht Stagnatie Pijn en Herstel Energiebalans.

Op Heaven&Earth  - ConnectyourBody  bieden we een verscheidenheid aan behandelingen om stagnatiepijn en energieverstoringen aan te pakken.
Een van deze effectieve eeuwenoude methoden is GuaSha.
Bij GuaSha wordt gebruik gemaakt van een speciale techniek Gua betekent schrappen of krassen om sha, oftewel stagnatie, naar de oppervlakte van de huid te brengen.  Sha verwijst naar de roodachtige huiduitslag, een syndroom of pathologische energie die vast gehouden wordt in het lichaam.

  

Door het gebruik van een speciale schraper worden de meridiaan- of energiepunten gestimuleerd, wat kan leiden tot verlichting van pijn en het herstel van de energiebalans.
GuaSha is een veelzijdige methode die kan worden gebruikt voor verschillende klachten en aandoeningen.
Of je nu last hebt van spierpijn, migraine, stress of andere klachten, zowel acuut als chronisch, GuaSha kan een effectieve en natuurlijke oplossing bieden.

Ontdek de voordelen van GuaSha bij ConnectyourBody  - Heaven&Earth en ervaar de helende kracht van deze eeuwenoude techniek GuaSha, en maak een afspraak bij  Heaven&Earth!Terug naar de inhoud