Cupping - Moxa - Guasha - Heaven&Earth

Logo

Connect your Body - Heaven&Earth

Tel.: 013 - 325810
Ga naar de inhoud

Cupping - Moxa - Guasha

cupping

Cupping

Met cupping is het mogelijk om uiteenlopende klachten te verlichten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hoofdpijn, nek- en rugklachten, sportblessures of spierspanningen door stress.
Door het aanbrengen van de cup, welke zich vacuüm zal trekken op uw lichaam, wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Dit leidt tot de verbetering van de doorbloeding en zal er zorg voor
dragen dat uw spieren veel soepeler aan zullen voelen. Tevens kunt u door middel van cupping uw afweersysteem verbeteren. Neem gerust contact op met Heaven-Earth - Connect your Body wanneer u hier vragen over heeft. Al vele klanten in onder meer Diest, Halen en Scherpenheuvel  en om streken gingen u voor  

Cupping ook wel Vacussage genoemd is een zeer diepgaande techniek om stagnatie pijn en energieverstoringen te behandelen. Hierbij worden één of meerdere cups op het lichaam aan gebracht en luchtledig gemaakt.
Hier door worden toxines (afvalstoffen) vanuit het diepere weefsel naar de huidoppervlakte gebracht waardoor er een betere doorbloeding ontstaat.
Door de vacuümkracht kunnen er huidverkleuringen ontstaan in de vorm van rode – paarse vlekken. Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen verdwijnen, hierna zal er verbetering optreden.

Cupping massage is een variant, na het eerst aan brengen van massageolie worden de cups over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaande werking heeft op het bindweefsel en de spieren.

 Indicaties:                                                                                   
 
Bij allerhande spierklachten, stagnaties
- hoofdpijn en migraine
- schouder - nek - rugklachten
- frozen shoulder
- stress gerelateerde spierspanning klachten
- sportblessure
- verkoudheid - beginnende griep
- chronische hoest
 
Contra indicaties:
- zwangerschap
- tumoren
- carcinomen


Moxatherapie          

Moxatherapie is met name aan te raden bij slapeloosheid of sportblessures. Maar wat veel mensen niet weten, is dat moxatherapie een van de weinige therapievormen is dat aantoonbaar werkt om een foetus in stuitlig op natuurlijke wijze te laten omkeren. Bij moxatherapie wordt er een smeulende moxastaaf boven de te behandelen punten gehouden, zonder dat hierbij contact gemaakt wordt met de huid. Hiermee wordt een infrarode straling gecreëerd. De moxalamp is een modernere versie infrarood straling die dieper in werkt dan de gewone infrarood lamp.

Moxatherapie of Moxibustion is een Oosterse therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van de Moxa of bijvoet kruid. (Artemesia vulgaris  )BIjvoetkruid wordt gedroogd en fijngestampt.
Dit gruis wordt los of tot een sigaar gerold.

De Moxa sigaar verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Chi (levensenergie) te stimuleren.
                                     
.
Moxeren is het verwarmen van meridiaan- of energiepunten door middel van een smeulende moxastaaf die boven de te behandelen punten gehouden wordt, zonder de huid te raken. Heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft
Zo kan een koude, slappe zone (yin) gestimuleerd en opgewarmd (yang) worden en kan de Qi beter doorstromen.

Moxatherapie geeft goede resultaten op sportblessures, versnelt het herstel van botfracturen, maar kan ook ingezet worden bij slapeloosheid (moeilijk inslapen of vaak wakker worden), stramme spieren, vermoeidheid, koude en slapte, gebrek aan energie, bij chronische pijnen, maag/darmklachten, Pms, seksuele problemen, littekens, koude voeten/handen, koude vochtige weersomstandigheden... of gewoon puur ter ontspanning.
Bijkomend is moxatherapie één van de enige therapievormen die een aangetoond positief effect heeft op het uitlokken van een natuurlijk omkeren van een foetus in stuitlig.                     

Contra-indicaties:                                                                                        
    - koorts
    - hartklachten, hoge hartslag                       
    - hoge bloeddruk
    - extreme vermoeidheid
    - hevige honger
    - zwangerschap
    - alcoholconsumptie
    - ontsteking                                                                 

                         
               
GuaSha

Guasha therapie heeft een rijke lange geschiedenis. Sinds de Tang Dynastie (618 - 907) gebruikt men dit om klachten te behandelen, en wint alsmaar meer populariteit.
Nu wordt het wereldwijd toegepast voor preventie en behandeling van ziektes, maar ook als cosmetische behandeling.

  

Gua betekent schrappen of krassen. Sha verwijst naar de roodachtige huiduitslag, naar een syndroom of pathologische energie die vast gehouden wordt in het lichaam.
Guasha is een methode om deze sha naar de oppervlakte te brengen en gebruikt bij elke vorm van pijn, zowel accut als chronisch.
Terug naar de inhoud