Diepte massage - heaven-earth sep.18

Heaven & Earth
Connect your Body
Praktijk Complementaire Natuurgeneeswijze
Logo Heaven&Earth - Connect your Body
Gezondheid - Harmonie - Welzijn
Gezondheid - Harmonie - Welzijn
Ga naar de inhoud

Diepte massage

Massage Technieken

Spanningen kunnen ontstaan door zowel uiterlijke als innerlijke factoren. Stress bv. van buitenaf, men voelt zich bedreigt en raakt hierdoor in staat van paraatheid. In zo'n toestand spant men als vorm van verzet zijn spieren aan. Bij het verdwijnen van stress ontspannen de spieren zich en komt men tot rust.
Bij emotionele problemen ontstaat spanning van binnenuit. Deze zet zich vast op de huid, het spierweefsel, bindweefsel en de botten.
Deze pijnlijke verhardingen in de huid worden aanvankelijk niet opgemerkt. Ze zetten zich echter wel vast totdat er een stram en stijf gevoel in het nek - schoudergebied ontstaat.
Geleidelijk aan breidt dit onaangename gevoel zich uit tot het gehele lichaam.

Diepte massage: een diep doordringende behandelingsmethode gesteund op de dermasegmentale reflectoriche werking van de huidsegmenten. Specifieke handgrepen zorgen voor ritmische impulsen op bepaalde huidgebieden, spieren, banden en fasciën met als doel blokkades op te heffen, spanningen te ontladen waardoor het organisme optimaal kan functioneren.

Wat is het?
· Het is een methode waarin gebruik gemaakt wordt van een specifieke massagetechniek (dieptemassage) die tot de diepste spierlagen, botten en het bindweefsel doordringt.
· Het is een methode die anders is dan al de andere vormen van massage omdat het zich concentreert op de oorzaak van het spierprobleem, met de intentie om niet alleen de pijn te verlichten, maar ook te zorgen voor preventie.
· Het is een medicatievrije methode.
· Het is een methode die voor iedereen die met pijn geconfronteerd wordt, kan worden toegepast.
· Het is een methode die zich richt op een zeer persoonlijke aanpak.
· Het is een methode die uitermate goed geschikt is voor sportblessures.
· Het is een unieke methode die wereldwijd slechts door weinigen wordt beoefend.
(het vraagt zeer veel inspanning van de beoefenaar).
                                                                  

Bij manuele pijnbehandeling door dieptemassage concentreert men zich op de oorzaak van de pijn. Lichaam en geest vormen één geheel, dit is het uitgangspunt bij manuele pijnbehandeling door dieptemassage. Juist hierin schuilt het succes van deze methode.

Manuele pijnbehandeling door dieptemassage is geen klassieke massage. Ze onderscheidt zich hiervan doordat ze veel dieper inwerkt op het spierstelsel. Er worden diepgaande technieken gebruikt die niet in andere massagetherapieën toegepast worden, met name behandeling met de vuist, drukbehandeling met de elleboog indien nodig.

Aanvankelijk wordt deze massage door de cliënt als pijnlijk ervaren. Er wordt echter nooit boven diens pijndrempel gegaan (en deze is individueel verschillend).
De massage wordt regelmatig onderbroken, zodat de spieren tot ontspanning kunnen komen. Reeds vrij snel ervaart de cliënt deze massage als deugddoend, omdat duidelijk merkbaar is dat de pijn afneemt en de desbetreffende spierzones zich opwarmen en ontspannen.

Dieptemassage zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar de getroffen en pijnlijke plaatsen, ook naar de dieper gelegen spier lagen. Hierdoor worden afvalstoffen (o.a. urinezuren) die zich hebben vastgezet op slecht doorbloede weefsels, afgevoerd en worden er opnieuw bouwstoffen aangevoerd om het weefsel terug te herstellen. Dit gebeurt automatisch omdat een verbeterde spierdoorbloeding reeds tijdens de eerste behandeling tot stand komt. Daardoor wordt een duidelijke pijnverlichting vrij snel voelbaar voor de cliënt.

Tevens worden vele lichaamsfuncties automatisch mee verbeterd doordat zich overal op de huidzones van ons lichaam reflexzones van de organen bevinden. Bovendien lopen door de diepste spier lagen van de rug de uitlopers van ons (autonoom) zenuwstelsel. Wanneer deze reflexzones en de diepere spier lagen worden losgemaakt, vermindert bij vele cliënten niet alleen hun pijn, maar zien we ook verbeteringen betreffende bijvoorbeeld de slaap, vertering de stoelgang, vermoeidheid en de levenslust en andere.

Tenslotte wordt ook veel aandacht besteed aan de emoties die vaak loskomen bij dieptemassage. Soms gebeurt het dat men zich tijdens of na de massage bewust worden van geblokkeerde emoties.

Doel van de dieptemassage:    

· Losmaken van spierspanningen met massagetechnieken, indien nodig tot op het diepste niveau.
      (Soms gebeurt dit met de elleboog voor rug, heupen en schouders.)
· Vermindering van pijn!
· Vergroten van de beweeglijkheid van gewrichten.
· Terug kracht in de spieren.
· Verbeteren van de doorbloeding en de warmte. (= verbeteren van de aanbreng van voedzame stoffen.)
· Verwijderen van de opgestapelde gifstoffen in de geblokkeerde spieren. Hierdoor komen soms ook gevoelens los zoals woede, angst, verdriet, …
    Deze komen vaak naar boven tijdens of na de behandeling. (Gesprek en Bachbloemen kunnen helpen en begeleiden.)
· Reflectorisch werking via de huid op organen (dermasegmentale reflexologie) zoals lever, hart, pancreas, enz…

Wat kan er op treden tijdens of na de massage:

Koude of warme rillingen
Slaperigheid / geeuwen
Opkomende emoties
Energiek voelen
Losgekomen afvalstoffen komen vrij d.m.v. meer transpireren, donkere urine, ontlasting etc.

Nabehandeling:

De eerste twee dagen zoveel mogelijk rust in acht nemen, dit houd in niet sjouwen en tillen.
Veel water of kruidenthee drinken om de afvalstoffen zo snel mogelijk uit het lichaam te verdrijven.

Deze massagevorm brengt met haar reflectorische werking een directe invloed op de huid teweeg. Dit kan ook een aantal genezende effecten op de huid teweeg brengen.rug-nek kneden
kneden nek trapezius
(bron: cursus massage - dermasegmentale reflexologie, manuele pijnbestrijding Luc De Cock, www.clbp.com A.Farasyn, www.dieptemassage.be)


logo gezondheidsbegeleiders
lid van de gezondheidsbegeleiders
Copyright All Righte Reserverd: Heaven-Earth - Patrick Laceur Last update 01-09-2018 BE 0784178682
Terug naar de inhoud